Aandelen Beleid

In het Alpha Beleid wordt het aandelenbelang belegd in ondergewaardeerde westerse bedrijven en bedrijven uit opkomende landen. Deze strategie wordt gekozen om meer rendement te behalen dan een bepaalde index.

Ondergewaardeerde westerse aandelen
Groeiaandelen zijn aandelen van bedrijven met uitzonderlijk hoge groeiperspectieven waardoor de verwachtingen van de markt met betrekking tot de toekomstige omzet- en winstontwikkeling, meestal ook hooggespannen zijn. Ze hebben doorgaans op basis van de huidige cijfers een hoge koers/winstverhouding, omdat de winst nog aan de vooravond staat van een groeispurt.

Wij zoeken bedrijven met een sterke financiële basis en een sterk management, die naar onze mening op basis van verwachtingen ondergewaardeerd zijn. De beursgenoteerde aandelen keren vaak ook een dividend uit. Jaarlijks kan naast koersrendement een dividendrendement worden verwacht van gemiddeld 2.5% tot 3.5%.

Uitzonderlijk hoge groeiperspectieven zijn ook te vinden in Emerging Markets.

Opkomende markten
De Engelse term Emerging Markets betekent opkomende markten of groeimarkten. Emerging Markets zijn landen of gebieden die een achterstand in hun economische ontwikkeling hebben op basis waarvan een snelle economische groei wordt verwacht. Risico‟s en verwachte rendementen van beleggen in emerging markets, zijn hoger dan van een belegging in ontwikkelde landen.




Op dit moment zijn er 28 emerging markets in de wereld waarvan de BRIC landen (Brazilie, Rusland, India en China) en met name de laatste twee de grootste en bekendste zijn. Dit betekent niet dat wij ons beperken tot deze vier landen. We hechten veel waarde aan een grote spreiding en kiezen daarom voor verschillende ETF‟s (Exchange Traded Funds). Een ETF ofwel Tracker is een beursgenoteerd fonds met als doel het zo nauwkeurig volgen van een index. Iedere ETF staat ook op zichzelf voor een goede sector- en landenspreiding.

Aandelen Beta Beleid
Het Beta beleid is geschikt voor cliënten die willen rentenieren volgens een Zeer Defensief beleid. In het Beta Beleid wordt het aandelenbelang belegd conform een aandelenindex. Afhankelijk van de grootte van een portefeuille wordt er rechtstreeks belegd in de individuele aandelen volgens de samenstelling van deze index of wordt er gekozen voor een ETF, een zogenoemde tracker.

Indexaandelen
Een index is een verzameling van belangrijke beursgenoteerde aandelen. Dit zijn vaak de grootste aandelen van een beurs. Het marktsentiment wordt vaak afgelezen van de koers van een dergelijke index. De beursgenoteerde aandelen in de index keren vaak ook een dividend uit. Jaarlijks kan naast koersrendement een dividendrendement worden verwacht van gemiddeld 2.5% tot 3.5%.

Wij hopen u hiermee helder te informeren. Als er vragen zijn dan horen wij dat heel graag, u kunt ons te allen tijde bereiken via onderstaande contactgegevens.

Helliot Vermogensbeheer N.V.

T    035 2400 121
E    Info@Helliot.nl
W   www.Helliot.nl