Derivaten beleid

Actief risicomanagement
Indien het beursklimaat verslechtert, beperken wij het koersrisico van uw aandelenbelang door de aandelen geheel- of gedeeltelijk af te dekken (hedgen) met derivaten.

Het moment waarop het aandelenbelang wordt gehedged wordt met name bepaald door een model van kwantitatieve indicatoren. Helliot Vermogensbeheer maakt alleen gebruik van indicatoren die een bewezen betrouwbaarheid hebben.





Het hedgen vindt meestal plaats middels een derivaten-positie op de aandelen in de portefeuille. Met deze derivaten-positie kunnen we waardedalingen van de aandelen deels of geheel opvangen. Onder derivaten wordt verstaan Puts, Calls, Turbo’s en Sprinters.

De beleggingsstrategie waarbij aandelenbelangen worden gehedged met derivaten is een beproefde manier waarop beurshandelaren en professionals naar hun posities kijken en het risicomanagement voeren. Het voordeel van deze werkwijze is dat de transactiekosten op aandelenorders bespaard worden en harde koersstijgingen van aandelen en het dividend niet worden misgelopen.

Wij hopen u hiermee helder te informeren. Als u meer wilt weten over ons risicomanagement dan horen wij dat heel graag, u kunt te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Helliot Vermogensbeheer N.V.

T     035 2400 121
E     Info@Helliot.nl
W    www.Helliot.nl